Review: Bougas Beauty Serum

by - 8:47 PM


  Hai and assalamualaikum guys finally i dah habis intern baru la ada masa nak bebel bebel kat blog. So selama ni i bebel dekat iglive and instagram je hehe. Actually start dari i intern i dah guna serum ni, I test dekat my skin for few months sampai i yakin utk share dengan korang.




  Before kita start i nak uolls baca dulu ingredient dia, yes baca ingredients sgt penting before kita beli something. Kenapa? Sbb kalau kita dah tau ingredients list dia kita boleh detect ingredients yg tak sesuai dengan skin so boleh la skip beli yg tu & tak membazir la kan?



Ingredients






Packaging


  Serum ni datang dalam bekas kaca yg gelap & dropper. Dalam ni ada 15ml
of sakura dan oleanolic acid. Semua information pasal serum dekat kotak dalam English, so baguslah especially for international market kan. Bukan orang Malaysia je nak try kan hehe 



Formulation




  Serum ni transparents (colorless) lebih kurang sama je macam other serum, tapi the best point is bau dia sangat sangat wangi no wonder ramai mua and org org luar sana suka sangat. Bau dia i think bau lavender, tapi jangan risau percentage bau tu tak akan pedihkan skin korang. Sebab i tau org yg dry and sensitive skin takut kalau nak guna skincare yg ada fragrance kan. This one ok je, light light je bau dia. Serum ni waterbased, so sangat cair. Tapi so far memang tak melekit 





How to wear serum



  I baru figure out satu lagi method utk pakai serum especially utk org yg takut breakout. Satu method yg biasa la, satu lagi utk avoid pores tersumbat. Macam i, acne prone skin i senang naik jerawat so i nak share dgn korang mcm mana i pakai serum yg boleh avoid clogged pores. Boleh tgok video bawah ni (click link ni)


My experience

  I guna almost hari hari, dua kali sehari. I guna lepas pakai toner, sekali guna just drop tiga titis je kat tapak tangan you. Then, gosok and dab kat muka. Cara ni bagi i sgt jimat plus i rasa boleh cover satu muka. 

  So far satu botol tahan 1 bulan setengah tapi depends cara korang guna, first botol i 2 minggu dah habis sbb i guna like 5 times a day, and result dia mmg cepat. Tapi second botol i dah start guna sikit sikit hehe jimat

  Kalau korang rajin, korang boleh drop serum masa pakai moisturizer. Bila i buat mcm ni i rasa my moisturizer cepat serap (trick) Tapi kalau i nak proper sikit i asing kan waktu pakai serum, and moisturizer. Normally waiting time masa dah pakai serum and utk pakai moisturizer is 10 seconds. 


  I suka mcm mana serum ni kurangkan minyak kat my skin, tpi still glowing kan and hydrated kan my skin. Start i guna serum ni, i kurang breakout and my skin is better. I sejenis yg suka picit jerawat (my bad) tpi once i dah picit i terus drop ni kat jerawat haha esok dah slowly heal balik. 

  So far, serum ni takde membantu sangat utk parut i. Kalau korang perasan dalam video yg i pakai serum ni, i tak pakai any makeup and korang boleh notice my parut parut. 

  I rasa yg tak berapa nice pasal serum ni sbb texture dia suka bertukar, bukan la in negative way. Cuma kalau nak banding antara 4 botol i tu, ada dua lagi pekat texture dia and kurang bau. I percaya diorg nak improve kan the quality. Sbb yg kurang bau lagi sesuai utk org sensitive and dry skin. Overall, ok je. Keep it up! 


Would I repurchase? 

  Yes! Sebab serum ni antara yg cepat merawat jerawat i, so atleast kena spare la satu botol sebulan kan. The best part is @Bougas_shahalam boleh delivery sampai depan rumah korang and dia mmg selalu ada ready stock! Contact her here too! Click je number tu terus boleh whatsapp her  01110814722






Disclaimer: Review ni based dekat my skin, might work and might not work on you & ni honest review ok as u guys tau i tak ambik skincare review


 (p/s: if u nak ambil as testimony or feedback kindly mention my instagram, or your business not going anywhere)
    



You May Also Like

0 comments